Logo

Cane da pastore bergamasco

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cane da pastore bergamasco

 

Hyrdehunde: Det er underulden, der filtrer sammen med dækhårene til de ca. 2 cm brede plader.

 

HØJDE: Hanner 58-62 cm. Tæver 54-58 cm.

VÆGT: 26-38 kg.

FARVER: Gråmeleret i alle nuancer, eventuelt med anstrøg af rødbrunt eller grågult. Ensfarvet hvid er ikke tilladt.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cane da Pastore Bergamasco.

 

MENTALITET: På den ene side en selvstændig og selvsikker hund, stolt og alt andet end tøvende. På den anden side et følsomt gemyt, som har brug for tæt kontakt. Den er overordentlig vagtsom og beskyttende i forhold til sine mennesker og sit område. Med den rette opdragelse også en hengiven familiehund under egnede forhold.

 

BEHOV: Sørg for god plads udendørs, så hunden kan få afløb for sin naturlige trang til at bevæge sig. Giv den desuden mange opgaver, som den finder meningsfyldte, og en tæt social kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: I bjergenes ensomhed udviklede racen en tæt samhørighed med hyrderne en adfærd som den stadig har i behold som familiehund. Hyrdehundeinstinkterne gør den lærenem og samarbejdsvillig, selvom den også fuldt ud er i stand til at arbejde selvstændigt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen føles nærmest fedtet, og underulden er så tæt, at det er svært at nå ind til huden. Fra skuldrene og bagud filtrer underuld og dækhår sammen til lange, 2 cm brede plader. Hunden skal ikke bades, kun skylles af. Den bringer naturligvis meget snavs ind i huset, men fælder ikke.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det er vigtigt,

at den tidligt bliver socialiseret til mennesker, da den især som ung er noget mistroisk over for fremmede. Roen og sikkerheden kommer med gode oplevelser. Indlæringen volder sjældent problemer. Træn varieret og med konsekvens.

 

OPRINDELSE: En meget gammel race, hvis oprindelse er uklar. Den var allerede ved begyndelsen af vores tidsregning udbredt i hele den italienske alperegion, hvor den drev og vogtede alle former for husdyr. Antallet af disse hunde var dog særlig stort i dalene omkring Bergamo, hvor opdrættet af får tidligt blev højt udviklet. Bergamascoen har altid været en effektiv arbejdshund med mange forskellige opgaver som hyrde-, vagt og trækhund. Den har dog også i flere perioder været tæt på at uddø.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her