Logo

Bullmastiff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bullmastiff

 

Vagt- og gårdhunde: En bullmastiff har enorme kræfter, og det kræver nogen råstyrke at håndtere den

 

HØJDE: Hanner 64-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT: 41-59 kg.

FARVER: Alle nuancer af fawn, rødbrun eller brindlet med sort maske.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bullmastiff.

 

MENTALITET: En venlig og godmodig hund, som er meget hengiven over for sin familie, tålmodig i forhold til familiens børn, men lidt afventende over for fremmede. Den er opmærksom, modig og en pålidelig vagthund, hvis situationen kræver det. Som selskabshund kræver den på grund af størrelsen nogen erfaring og en del råstyrke.

 

BEHOV: Sætter pris på en god menneskelig kontakt og regelmæssig motion, helst i form af lange spadsereture. Kræver en tidlig og konsekvent opdragelse, som fastlægger lederskabet fra begyndelsen.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Til trods for tyngden er racen både aktiv, udholdende og glad for at bevæge sig. Den holder sig gerne i nærheden af sine mennesker. Den virker rolig, men den har enorme kræfter og bør derfor ikke luftes i snor af børn eller fysisk svage personer.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, hård og fladt tilliggende med en smule underuld, som netop er tilstrækkelig til at beskytte mere mod vejret end pelsen hos de helt korthårede racer. Pelsplejen indskrænker sig til en grundig ugentlig gennembørstning for at fjerne støv og løse hår. Hunden savler en del.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Generelt er racen positiv over for indlæring, selvom den er svær at gøre ubetinget lydig. Træn venligt, men megetkonsekvent i korte sekvenser med mange belønninger. Den kønsmodne hund besvarer let udfordringer fra andre hunde.

 

OPRINDELSE: Allerede den franske naturforsker Buffon omtaler i 1791 en krydsning mellem mastiff og bulldog, som blev brugt til dyrekampe. Fra slutningen af 1800-tallet var racen populær blandt de godsfunktionærer, som skulle beskytte vildtet mod krybskytter. Hundene var tavse og modige, og de var smidige og stærke nok til at indhente forbryderen, kaste ham til jorden og holde ham fast, indtil lovens lange arm kunne tage over. Desuden bevogtede de på større ejendomme dyreflokkene mod kvægtyve.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her