Logo

Bull terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bull terrier

 

Terriere: De to størrelser af bull terrier regnes som selvstændige racer, og de krydses ikke indbyrdes

 

HØJDE: 53-56 cm for begge køn. Miniature bull terrier højst 35,5 cm.

VÆGT: Hanner ca. 34 kg. Tæver ca. 24 kg. Miniature bull terrier 11-13 kg.

FARVER: Hvid eller med dominerende farvede partier i sort brindlet, rød, fawn eller tricolour.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bull Terrier og Bull Terrier (Miniature).

 

MENTALITET: Hundeverdenens gladiator er både ildfuld og modig. Selvom den kan være selvrådig, grænsende til det stædige, er den ligevægtig, pålidelig og tålmodig over for familiens voksne såvel som børn. Den er venlig over for fremmede mennesker, men i forhold til andre hunde kan dens kamplyst være svær at tøjle for uerfarne ejere.

 

BEHOV: En stærk og relativt aktiv hund, som behøver en meget tidlig socialisering og en konsekvent opdragelse. Den har brug for en hel del motion kombineret med en nær kontakt med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er særdeles udholdende.

Jagtlysten er temmelig behersket, og den holder som regel forholdsvis tæt kontakt, selvom den ikke altid retter sig efter de anvisninger, den får. Den er vagtsom og parat til at forsvare sit område og sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, tæt tilliggende, hård og glansfuld. Om vinteren kan den have en smule underuld. Som alle korthårspelse fælder den en del, og de hvide hår ses tydeligt på alting. Det hjælper dog meget at starte dagen med at tørre hunden over med et opvredet vaskeskind.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Dens stædighed kan være en udfordring. Begynd træningen tidligt og vær altid venlig, men ubøjeligt konsekvent. Vær parat til at skride ind omgående, hvis det trækker op til problemer med andre hunde. Undgå kamp- og træklege, der opildner hunden.

 

OPRINDELSE: Krydsningen af jagtterrier og bulldog blev oprindelig brugt til at ophidse tyre, indtil dette blev forbudt i 1835. Derefter blev den i en årrække og efter tilførsel af mere terrierblod anvendt til hundekampe. Racens skaber, James Hinks fra Birmingham, foretrak helt hvide hunde, men senere har det vist sig, at hunde med farve i pelsen generelt er sundere. Der forekommer to størrelsesvarianter. Miniature bull terrier er avlet på særlig små individer, og den er ikke lille på grund af dværgvækst.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her