Logo

Briard

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Briard

 

Hyrdehund: Briard er en aktiv og selvstændig race, som har brug for en del beskæftigelse.

 

HØJDE: Hanner 62-68 cm. Tæver 56-64 cm.

VÆGT: 33-35 kg.

FARVER: Ensfarvet i alle farver undtagen hvid, kastanje eller mahogni. Sort og fawn er almindeligst.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Berger de Brie.

 

MENTALITET: Venlig, men samtidig selvsikker. Vagtsom og modig. Ikke specielt kontaktsøgende den vil selv bestemme hvornår, hvordan og med hvem. Den er tæt knyttet til sit hjem og område og til sin familie. Den har en god tilpasningsevne også over for børn men det er alligevel næppe racen for den helt uerfarne hundeejer.

 

BEHOV: Den skal tidligt vænnes til at komme ud blandt andre for at få et godt socialt liv. Det er en robust, kraftig hund, som kræver en hel del motion, og som har behov for at løse opgaver.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Interesseret aktiv uden at være omkringfarende. Som de fleste andre hyrdehunde er den arbejdsvillig og god til at kommunikere, hvilket gør den egnet til mange former for opgaver og træning. Den arbejder som oftest i relativ nærhed af sin fører.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er meget lang, tør og let bølget med blød underuld og stride dækhår, som ligner gedehår. Den skal gennembørstes grundigt en gang om ugen for at undgå den værste fældning. I dårligt vejr holder pelsen en del på fugt og snavs, men den er ellers let at holde.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er i reglen positiv over for indlæring og let at træne. Man når hurtigt gode resultater med venlighed kombineret med rolig konsekvens og rigelige belønninger. Træn helst i korte, tempofyldte sekvenser uden for mange gentagelser.

 

OPRINDELSE: Racen er meget gammel, og oprindelsen er ukendt. Den har sit navn efter provinsen Brie i det nordlige Frankrig, men den har gennem tiden været kvæg hyrde og vagthund samt træk- og lasthund de fleste steder i hjemlandet. Den benyttes stadig til sine oprindelige opgaver, men er i dag også tjenestehund for politi og militær. Under 1. Verdenskrig gjorde den nytte ved eftersøgning af sårede. Siden begyndelsen af 1900-tallet er den blevet stadig mere populær som familie- og selskabshund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her