Logo

Borzoi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Borzoi

 

Mynder. Den russiske mynde er lettere at opdrage end mange andre mynder, men jagtlysten lurer altid

 

HØJDE: Hanner 75-85 cm. Tæver 68-78 cm.

VÆGT: 35-48 kg.

FARVER: Alle farvekombinationer er tilladt undtagen med blåt eller brunt.

HJEMLAND: Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Russkaya Psovaya Borzaia.

 

MENTALITET: Den russiske mynde er venlig og hengiven over for familien. Den er generelt tillidsfuld i forhold til fremmede og glad for selskab af andre større hunde af samme type. Den kan tilpasse sig livet som selskabshund i en familie, der er forberedt på og forstår at tilfredsstille dens udprægede jagtlyst og trang til at løbe.

 

BEHOV: Den behøver temmelig megen motion med mulighed for at løbe frit (helst på et indhegnet område). Den er selskabelig og har brug for et liv med oplevelser og masser af kontakt med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: I hverdagen er den stilfærdig og harmonisk, men synet af et bytte dyr tænder jagtlysten. Den kan se langt, reaktionen er voldsom, og den er lynhurtigt langt væk uden tanke på egen sikkerhed. Også små hunde og katte i løb kan udløse jagtinstinktet.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er silkeagtig, blød og glansfuld, bølget eller med lette krøller. Den behøver hyppig gennembørstning og frisering, men er ellers ikke arbejdskrævende. Et jævnligt bad holder pelsen smidig og frisker op på farverne. Hvalpen skal fodres og motioneres med omtanke.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er positiv over for indlæring og lettere at opdrage end mange andre mynder. Begynd tidligt og vær venlig og konsekvent, så tillidsforholdet bevares og udbygges. Træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser med hovedvægt på indkald.

 

OPRINDELSE: Gennem mindst 1000 år har racen været en del af Ruslands nationale kultur og historie. Den blev oprindelig skabt til forfølgelsesjagt på ulve. To hunde ledsaget af ryttere løb ulven op, bed sig fast i nakken og kastede den til jorden. Den blev opdrættet ved zarens hof og på de vidtstrakte godser, og i 1700-tallet kunne man drage på jagt med hundredvis af disse hunde. Racen kom til Vesteuropa i slutningen af 1800-tallet og overlevede derigennem Oktoberrevolutionen. Den er nu selskabshund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.846 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her