Logo

Border collie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Border collie

 

Hyrdehunde: En trænet border collie kan i løbet af kort tid flytte hundrede får blot ved at stirre på dem.

 

HØJDE: Omkring 53 cm for begge køn.

VÆGT: 14-22 kg.

FARVER: Alle farver og aftegninger er tilladt.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Border Collie.

 

MENTALITET: En højt specialiseret hyrdehund, som kan flytte 100 får med blikket alene. Det er ikke en race for den uerfarne hundeejer. Men er man konsekvent og i stand til at opfylde hundens behov for aktivitet, så er border collien også en glad hund, som trives fint som medlem af en sporty og aktiv familie med lyst til hundesport.

 

BEHOV: Kræver plads at bevæge sig på og masser af fysiske og mentale udfordringer. Medmindre den bliver aktiveret målrettet i mange timer hver dag, egner den sig ikke til at bo i en hundegård.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En virkelig livlig, aktiv og stærk hund, som kræver megen motion og hjerneaktivitet for at udvikle sig til en udadvendt, glad og mentalt velfungerende hund. Den er samarbejdsvillig, opmærksom, lydhør og holder sig forholdsvis nær sin ejer.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen kan være af varierende længde. Den er nærmest silkeagtig med blød underuld. Pelsplejen er overkommelig. Alt efter længden er det klaret med en grundig ugentlig eller månedlig gennembørstning. Hårene under poterne og på haserne klippes for ikke at samle for meget snavs.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er meget hurtig til at lære både det ønskede og det uønskede! Beløn ønsket adfærd, men undgå stressende boldlege. Vær konsekvent og venlig. Omhyggelig og tidlig socialisering gør hunden omgængelig blandt mennesker og andre hunde.

 

OPRINDELSE: Racen har været brugt på grænsen mellem England og Skotland i århundreder, og den er nu verdens mest anvendte fårehund. Den "nedstirrer" fårene, så de føler sig lidt nervøse og flytter sig derhen, hvor hunden vil have dem. Instinktet kan hunden finde på at bruge også på biler, cyklister, kondiløbere. børn, der leger, blade, der blæser i vinden, og alt andet, der bevæger sig. Ejeren bør fra starten konsekvent sætte en stopper for det. Racen er meget værdsat som sports- og konkurrencehund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.388 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her