Logo

Bearded collie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bearded collie

 

Hyrdehunde: Bearded collie har bevaret en del af dens hyrdehundeinstinkt, men holdes nu mest som selskabshund.

 

HØJDE: Hanner 53-56 cm. Tæver 51-53 cm.

VÆGT: 18-27 kg.

FARVER: Skifergrå, rødligt fawn, sort, blå, alle nuancer af gråt, brunt og sandfarvet med eller uden hvide aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bearded Collie.

 

MENTALITET: Den er aktiv, venlig af væsen og en robust og livlig selskabshund for en familie, der ikke er alt for mageligt indstillet. Den er omgængelig over for fremmede, kontaktsøgende og opmærksom med en hel del selvsikkerhed, men den er ikke vagtsom eller beskyttende. Den kan have tendens til at være noget gøende.

 

BEHOV: Kræver konstant mental og fysisk aktivitet. Med en venlig, men konsekvent opdragelse undgår man mange unoder. Tidlig indlæring af soignering letter den senere ret omfattende pelspleje.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den unge hund er energisk og arbejdsivrig. Den voksne hund er mere rolig og tilpasser sig efter familiens aktivitetsniveau, men livet igennem behøver den en hel del motion og beskæftigelse. Holder sig gerne i relativ nærhed af sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Den overdådige pels er arbejdskrævende. Hunden skal fra hvalp lære at blive børstet igennem, så processen ikke udvikler sig til en magtkamp. Daglig soignering og en grundig gennembørstning en gang om ugen kommer fældningen i forkøbet og forhindrer, at pelsen filtrer.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En bearded collie værdsætter nye oplevelser og bør trænes venligt, men også meget konsekvent. Variation, et rask tempo og rigelige belønninger er vejen til de gode resultater. Racen kan være noget følsom over for pludselige eller kraftige lyde.

 

OPRINDELSE: Det fortælles, at polske søfolk engang i 1500-tallet byttede sig til skotske får for nogle af deres hjemlands hyrdehunde. Ligheden med polski owczarek nizinny er da også tydelig, men den franske briard eller den hollandske schapendoes kan lige så vel have været indblandet. Bearded collie drev mere får fra bjergene ned i dalen, end den vogtede dem, og racen var tæt på at uddø, da den blev arbejdsløs. En entusiastisk indsats fra 1944 og fremefter retablerede den nu som selskabshund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her