Logo

Basset artésien normand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basset artésien normand

 

Jagthunde - drivende og støvere. En hund med stor jagtlyst, som alligevel kan tilpasse sig et liv som selskabshund i en aktiv familie

 

HØJDE: 30-36 cm for begge køn.

VÆGT: 15-20 kg.

FARVER: Trefarvet hvid-fauvesort eller tofarvet fauve og hvid.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Basset Artésien Normand.

 

MENTALITET: Den eleganteste af de fem franske bassetracer er en social og meget hengiven hund. Den har stor jagtlyst, men kan alligevel uden større problemer tilpasse sig et liv som selskabshund i en aktiv familie. Den er meget omgængelig, elsker kontakt og trives fint med familiens børn. Generelt er den elskværdig mod alt og alle.

 

BEHOV: En meget stærk flokfornemmelse kræver et godt socialt liv samt en del motion og fysisk aktivitet, hvor hunden får mulighed for at bruge sin næse til at finde genstande og følge et spor.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtinstinktet er meget stærkt, og det er vigtigt tidligt at lære hunden at komme, når der bliver kaldt. Alligevel kan det være svært at bevare den fulde kontrol over hunden uden at have den i line, ligesom haven bør være effektivt indhegnet.

 

PELS OG PLEJE: Daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår fra den tætte, glatte og korte pels. De meget lange ører skal holdes omhyggeligt rene. Racen har på grund af den lange ryg ikke godt af at gå på trapper, før den er helt udvokset. Pas på overvægt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er lærevillig og glad for at arbejde i kontakt med sit menneske. Men den er også selvstændig, så opdragelsen skal være konsekvent, venlig, tålmodig og vedholdende. Læg hovedvægt på indkald og træn i korte sekvenser i skiftende miljøer.

 

OPRINDELSE: Basset racernes kortbenethed skyldes en medfødt, arvelig forkortning af de lange rørknogler, kaldet kondrodystrofi. Allerede oldtidens ægyptere skildrede sådanne hunde med korte ben og ellers normale proportioner, så fænomenet har nok aldrig været usædvanligt. Racen er en sammensmeltning af en lettere type fra Artois og en tungere fra Normandiet. Den robuste og ivrige jagthund er selv forfader til basset hound, som efterhånden udviklede sig i mere ekstrem retning i England og USA.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her