Logo

Azawakh

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Azawakh 


Mynder. Azawakh har svært ved at tilpasse sig et liv i vores klima. Jagtlysten er stærk og svær at kontrollere

 

HØJDE: Hanner 64-74 cm. Tæver 60-70 cm.

VÆGT: 15-25 kg.

FARVER: Alle nuancer fra lyst sandfarvet til mørkt fauve med hvide aftegninger på bryst, halespids og poter.

HJEMLAND: Mali og Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Azawakh.

 

MENTALITET: Den er i familie med både saluki og sloughi. Den er temmelig reserveret ligesom dem, men vågen og opmærksom med et lidt "fjernt" blik. Den er blid og hengiven over for dem, den vælger at knytte sig til, men på vagt i forhold til fremmede. Bliver løbebehovet dækket, er den en fin og elegant familiehund, dog med stor jagtlyst.

 

BEHOV: Den behøver masser af motion og sætter stor pris på selskab både med mennesker og artsfæller. Tidlig socialisering og en forstående opdragelse vil dæmpe racens naturlige reservation.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er blevet sagt om racen, at den er hurtig som vinden, udholdende som kamelen og smuk som en araberhest. Sikkert er det, at det er en fuldblods jagthund med nogen vildskab i sig. At holde jagtinstinktet under kontrol kræver en sikker indhegning.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er glat og fin, og hunden er næsten hårløs på bugen. Racen er udviklet til et liv i ekstrem varme og tørke, og den har svært ved at tilpasse sig en hverdag, som også byder på kulde og fugt. Det meste af året har den brug for et dækken, når den skal færdes ude.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er både selvstændig og følsom, så den kræver en tålmodig og meget venlig opdragelse fra tidligste hvalpealder. Den reagerer negativt på enhver form for pression. Vær konsekvent og varieret. Beløn straks samarbejde og øjenkontakt.

 

OPRINDELSE: I Mali og den sydlige del af Sahara lever tuaregerne som nomader med deres heste, kameler og hunde. Hundene bruges til Jagt på antiloper og kaniner. De dræber ikke byttet, men sårer det alvorligt døde dyr bliver nemlig hurtigt fordærvede i heden. Desuden holdes hundene til selskab og til at bevogte lejren. Racenavnet henviser til Azawakh-dalen i lavlandet omkring den centrale del af floden Niger. Racen kom først til Europa omkring 1970 og har samlet størst interesse i Frankrig og Tyskland.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her