Logo

Australsk kelpie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Australsk kelpie

 

Hyrdehunde: Verdens mest almindelige aktive hyrdehund skal beskæftiges for ikke at blive utålelig rastløs.

 

HØJDE: Hanner 46-51 cm. Tæver 43-48 cm.

VÆGT: 11-20 kg.

FARVER: Sort eller rød med eller uden tan aftegninger, fawn, chokoladebrun eller røgblå.

HJEMLAND: Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Australian Kelpie.

 

MENTALITET: Umådelig energisk, livlig og kvik. Loyal og meget afhængig af sin flok. En hård hund til sit hyrdehundearbejde, men blød over for familien, som den helst følger overalt. Kan have svært ved at være alene, medmindre den er opdraget til det fra hvalp. Glad for familiens børn og leger gerne. Kan være noget gøende.

 

BEHOV: Skal have en, tilværelse med masser af kontakt med mennesker, rigelig udendørs motion og megen mental stimulering. Velegnet som sports- og konkurrencehund, men ikke kun som sofahund.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Meget aktiv og kan blive utålelig rastløs, hvis den ikke får mulighed for at bruge sine rige evner og sine hyrdehundeinstinkter. Den kan for eksempel finde på at "hyrde" andre hunde og alt, hvad der bevæger sig. Særdeles lydhør for førerens anvisninger.

 

PELS OG PLEJE: Fugt- og smudsafvisende tilliggende pels med 2-3 cm lange, hårde, glatte og tætte dækhår over tæt, kort underuld. Den daglige pleje klares nemt og ubesværet med karte og børste, og fældningen er behersket, når man ser bort fra de halvårlige fældeperioder forår og efterår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En hund, der er lærenem og let at træne. Den har en god evne til at koncentrere sig. Den er imidlertid også nem at trykke, så træningen skal altid være lystbetonet, motiverende og uden for mange gentagelser. Undgå stressende bold- og pindekast.

 

OPRINDELSE: Med koloniseringen kom både får og korthårede collier til Australien. Farmerne her arbejdede videre med disse hunde og skabte en race, som både er en dygtig fårehyrde, og som også kan arbejde med kvæg, geder og fjerkræ. Kelpien er verdens mest almindelige aktive hyrdehund. Der er 100.000 af dem i hjemlandet, og de er udbredt i alle lande, hvor der er fåreavl. I 1872 afholdtes den første fårehundekonkurrence i Australien. Vinderen var en tæve ved navn Kelpie, som dermed gav navn til racen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.218 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her