Logo

Australian shepherd

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Australian shepherd

 

Hyrdehunde: En arbejdsglad hyrdehund, der også er velegnet som selskabshund i en aktiv familie.

 

HØJDE: Hanner 51-58 cm. Tæver 46-53 cm.

VÆGT: 16-32 kg.

FARVER: Blue og red merle, sort eller rød med eller uden hvide eller kobberfarvede aftegninger.

HJEMLAND: USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: Australian Shepherd.

 

MENTALITET: En udpræget brugshund med stærke hyrde- og vogterinstinkter. En behagelig ledsager, ligevægtig og venlig. Kan være lidt reserveret over for nye bekendtskaber. Hengiven og tålmodig over for familiens børn og velegnet som familie- og selskabshund hos mennesker, som er indstillet på at give den meningsfyldte opgaver.

 

BEHOV: Har et stort behov både for at arbejde og for at leve et godt socialt liv i nær kontakt med familien. En alsidig og fysisk aktiv hund, som kræver megen motion og mental beskæftigelse.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En hund, som har styrke og udholdenhed til at arbejde dagen lang. Den reagerer godt på anvisninger og holder sig i reglen forholdsvis tæt ved sin ejer. I leg kan dens hyrdeinstinkt virke voldsomt over for mindre hunde, men den er ellers meget omgængelig.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er middel i både struktur og længde. Den er glat eller let bølget og beskytter godt i al slags vejr. Tykkelsen af underulden varierer i forhold til klimaet, og i overgangsperioder er der en del fældning, som dog kan holdes nogenlunde nede med jævnlig og grundig børstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Reagerer meget positivt på al indlæring og er let at træne, når blot det sker venligt og med masser af belønninger. Træn varieret og tempofyldt i korte sekvenser, så hunden bevarer arbejdsglæden. Undgå stressende lege med bold- og pindekast.

 

OPRINDELSE: Selvom der er mange teorier om racens oprindelse, er den som vi kender den i dag udviklet udelukkende i USA. Den fik sit navn på grund af forbindelsen til baskiske fårehyrder, som kom til USA fra Australien i 1800-tallet. De alsidige og lærevillige hunde er stadig værdsatte af farmere og ranchejere, og de gør desuden nytte som hjælpehunde på mange andre felter. Racen blev yderligere kendt efter 2. Verdenskrig gennem rodeoshows og indslag på film og tv. Kan være født stumphalet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her