Logo

Appenzeller sennenhund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appenzeller sennenhund

 

Vagt- og gårdhunde: Sennenhunden fra kantonen Appenzell passer stadig kvæg på Alpernes græsklædte skråninger

 

HØJDE: Hanner 50-58 cm. Tæver 48-56 cm.

VÆGT: 25-30 kg.

FARVER: Sort eller havannabrun med symmetriske rustbrune og hvide aftegninger.

HJEMLAND: Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN: Appenzeller Sennenhund.

 

MENTALITET: En selvbevidst hund med et meget stærkt flokinstinkt. Den vil helst kunne iagttage hele familien på en gang. Den er opmærksom, vagtsom, beskyttende og hengiven i forhold til sine mennesker, men forbeholden over for fremmede. Den reagerer med en skarp og gennemtrængende gøen på alt, hvad den finder mistænkeligt.

 

BEHOV: Racen har et udtalt krav til sin ejer: Den vil og må arbejde. Den behøver

en tidlig socialisering og en konsekvent opdragelse, hvis den ikke med sin overvældende energi skal tage magten i familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Med sin voldsomme aktivitet bør racen kun anskaffes af mennesker, der virkelig har lyst til at foretage sig noget med hunden. Masser af motion og beskæftigelse er prisen for en charmerende og lydhør følgesvend, der ikke har tilbøjelighed til at strejfe.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er korthåret også kaldet stockhåret dobbelt med tæt underuld. Det er en robust pels, som beskytter godt i al slags vejr. Den fælder kun lidt, hvis pelsen jævnligt bliver børstet grundigt igennem. Pelsplejen er meget overkommelig på grund af hundens beherskede størrelse.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er lærenem, samarbejdsvillig og velegnet til alle former for hundesport. Træn i korte, varierede og tempofyldte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig. Beløn rigeligt, men pas samtidig på, at den ikke bliver overmotiveret og taber koncentration.

 

OPRINDELSE: Den nøjagtige oprindelse er ukendt, men den ligger sikkert tæt på de øvrige sennenracers. Den oprullede hale tyder dog på, at der her også har været spidshunde indblandet. Racen kommer fra kantonen Appenzell i det nordøstlige Schweiz, hvor den stadig arbejder som kvægdriver. Den kniber ulydige dyr i haserne og undviger lynhurtigt de sparkende klove. På en håndbevægelse henter den køerne til malkning og skelner nøje mellem egne og fremmede dyr, som den enten lader stå eller jager væk.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her