Logo

Akita

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Akita

 

Spidshunde: Den største af de japanske spidshunde har stor jagtlyst og er krævende at håndtere

 

HØJDE: Hanner 64-70 cm. Tæver 58-64 cm.

VÆGT: 34-50 kg.

FARVER: Rød, fawn eller brindlet med hvidlige schatteringer eller ensfarvet hvid.

HJEMLAND: Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN: Akita.

 

MENTALITET: En stor, kraftig og ofte lidt egensindig hund, der kræver en erfaren og konsekvent ejer, som er i stand til at håndtere den selvstændige og krævende race. Det er sjældent, at den udfordrer mennesker. Den er pålidelig over for sin familie og sammen med familiens børn, men den er tilbøjelig til at udfordre andre hunde.

 

BEHOV: En stærk hund, som behøver en hel del motion og beskæftigelse. Opgaver, hvor den skal bruge sin næse, er på en gang mentalt stimulerende og beroligende. Har brug for nær social kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtinstinktet er veludviklet, så man bør være varsom med at slippe den løs, medmindre man har fuld kontrol over situationen. Den er selvstændig, selvbevidst og søger konstant nye indtryk. Bortset fra jagtudflugterne holder den god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Den ca. 3 cm lange dækpels er glat, hård og står lige ud fra kroppen. Underulden er tyk, blød og meget tæt. Pelsplejen består i hyppige og grundige gennembørstninger, så pelsen bevarer sine isolerende egenskaber, og fældningen holdes inden for rimelige grænser.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Hunden er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og er meget lærenem. Men den keder sig nemt, så opdragelsen kræver variation, stor opfindsomhed og godt lederskab, hvis interessen skal holdes fanget. Racen kræver en ejer med en hel del hundeerfaring.

 

OPRINDELSE: De japanske hunde var oprindelig små eller mellemstore. De største blev i provinsen Akita i det nordlige Japan brugt til bjørnejagt og som trækhunde. Fra 1868 krydsede man blandt andet med mastiff for at øge størrelsen og gøre racen egnet som kamphund. Da hundekampe blev forbudt i 1908, blev racen reddet og i 1931 betegnet som "naturmonument". Efter 2. Verdenskrig var der kun få individer tilbage, fordelt på flere typer. Krydsning med oprindelige hunde fra Akita stabiliserede racen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her