Logo

Stær - Sturnus vulgaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Stære - Sturnidae

Vidt udbredt i hele Europa, østpå til Centralasien; også i Nordafrika. Længde 16½-18½ cm. I parringsdragten plettet, ellers sort.

I september trækker den til Sydeuropa og Nordafrika. Før trækket samler den sig i vældige flokke og overnatter i rørskovene. Kommer tilbage i marts; i færre tilfælde overvintrer den, hvis vinteren er meget mild.

Egentlige ruge pladser er huller i løvtræer; i dag forekommer den mest i haver og parker, hvor mennesket har opsat redekasser til den. Hunnen bygger reden af hø, fjer og andre bløde materialer. Ofte bringer også hannen redemateriale til kassen. I slutningen af april lægger hunnen 5-6 blågrønne æg. Under den 14 dage lange ruget id ruger begge forældrene. Forældrene fodrer ungerne.

Efter at ungerne har forladt reden, samler de sig i flokke. Fuglen lever af insekter, orme, kirsebær og anden frugt.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.730 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?





Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her