Logo

Sortspætte - Dryocopus martius

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spættefugle - Piciformes

Familie: Spætter - Picidae

I hele Europa med undtagelse af England og Sydeuropa; østpå til Japan. I Nordsjælland og på Bornholm, men først siden 1961.

Holder især til i store nåleskove i lavlandet og i bjergene, men kan også findes i løvskov, hvor den udhugger redehullet i gamle bøge og birke. Om foråret trommer den ligesom de andre spætter på tørre grene.

Reden ligger i reglen mere end 4 m over jorden. Det ½ m dybe redehul udhugges af begge partnere på ca. 14 dage; under træet ses en mængde træsplinter. Hunnen lægger 4-5 hvide æg. Ungerne klækkes efter 12-14 dage og forlader reden efter 24-28 dage.

Lever især af billelarver, men også af myrer og deres pupper.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her