Logo

Skovskade - Garrulus glandarius

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Kragefugle - Corvidae

Udbredt i hele Europa, i Asien indtil Kina og i Nordvestafrika. Især i løv- og blandskov.

Bygger rede i april i høje træer. Den af småkviste, strå, mos o.lign. byggede rede befinder sig ofte i kun 2 m's højde over jorden.

I slutningen af april eller begyndelsen af maj lægger hunnen 5-7 grågrønne, brun plettede æg. Forældrene afløser hinanden under rugningen, der varer 16-17 dage. I rugetiden er skovskaden meget sky.

Den kan efterligne andre skovfugles stemmer, Skovskaden flyver lange strækninger, men ikke i flok, derimod enkeltvis og med stor afstand mellem de enkelte fugle. Under flugten er den tavs, men kommer et menneske i nærheden af den, skriger den meget højt.

Lever af planter og dyrisk føde. Samler forråd af agern ved træstubbe.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.218 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.