Logo

Sædgås - Anser fabalis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Andefugle - Anseriformes

I de nordlige dele af Europa og Asien; også ved Grønlands kyster. Hyppig trækgæst i Danmark.

Længde 73-90 cm. Overvintrer talrigt allerede fra september i Mellem-, Vest- og Sydeuropa, hvor den opholder sig på isfrie ferskvande. Mange år optræder denne gås i store flokke. Meget sky og forsigtig.

Vender tilbage til yngleområdet i maj. Bygger rede af strå og lægger 3-6 æg, som udruges på 26 dage.

Lever af plantekost, som den finder på marker og i enge.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her