Logo

Rosenstær - Sturnus roseus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Stære - Sturnidae

Hører hjemme i Sydeuropa og Centralasien; set lidt over 20 gange, men tilfældigt, i Danmark. Overvintrer i Nordindien.

Længde ca. 23 cm. Kommer til Mellemeuropa i flokke, men ruger kun sjældent der.

Bygger rede i hulninger, stendynger og endda i jorden. Ofte ses også fritliggende reder.

Lever overvejende af græshopper, som den forfølger på stepperne; æder dog også andre insekter såvel som forskellige frugter.

I vinterkvarteret i Indien æder den tillige ris.

Hunnen lægger 3-8 lyseblå æg. Ungerne opfodres af begge forældre.

.............................................................................................................

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Din mening om dyreabc.dk
Hvad er godt?
Hvad er dårligt?
Hvad mangler?
Mange tak for dit svar! Vi bruger svaret til at blive bedre.