Logo

Nøddekrige - Nucifraga caryocatactes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddekrige - Nucifraga caryocatactes

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Kragefugle - Corvidae


Vidt udbredt fra Skandinavien østpå til Østasien. I Mellemeuropa og i Alperne lever den i nåleskove, nordpå overvejende i bjergegne. Mangler i Vesteuropa.


Bliver over 30 cm lang. Bygger ofte rede allerede i slutningen af februar i høje nåletræer.

I slutningen af marts lægger hunnen 3-4 lysegrønne, brunt og gråt plettede æg; hun ruger på dem i 16 dage og fodres i rugetiden af hannen. Ungerne bliver 21-25 dage i reden; de holder sammen med forældrene, når de forlader reden.


Lever af insekter, sjældent også af fugleunger, af frø, agern, nødder osv.


Nøddekrige - Nucifraga caryocatactes


.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her