Logo

Musvit - Parus major

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Mejser - Paridae

Hele Europa med undtagelse af det nordligste. Asien og en del af Nordafrika.

Længde 14-16½ cm. Lever i skove, parker, haver osv. Om vinteren i småflokke sammen med andre mejser. Kommer gerne til foderbrætter.

Bygger rede i huller og hulninger, af mos, lav, hår, fjer osv. Hunnen lægger 6-14 hvidlige, rødbrunt plettede æg. Ungerne forlader ægget efter 13-14 dage. Ruger 2 gange årlig. Forældrene fodrer ungerne i 15-20 dage.

Lever overvejende af insekter, om vinteren også af frø, talg o.a.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?




Effektiv reklame - klik her