Logo

Kongeørn - Aquila chrysaëtos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Rovfugle - Folconiformes

Familie: Ørne - Aquilidae

I Europa, Asien og Nordamerika; en sjælden vintergæst i Danmark. I Europa især i Skotland, Alperne og Pyrenæerne.

Vingefang ca. 2 m. Halen er under flugten lang og bred. Bryllupsflugt i marts.

Reden anlægges på klipper og bygges af grenstumper, græstotter, hår osv. Hunnen lægger 1-3 brunplettede æg, og ungerne klækkes efter 45 dage. Begge forældre ruger på skift.

Hannen fanger byttet; hunnen fodrer ungerne.

Kongeørnen jager fugle og pattedyr op til en ung gemses størrelse.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.846 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.