Logo

Husrødstjært - Phoenicurus ochruros

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Drosler - Turdidae

Udbredt i Mellem- og Sydeuropa; siden 1872 i Danmark; vestpå til England, østpå til Nordkina. De europæiske eksemplarer overvintrer i Nordafrika.

Længde omkring 15 cm. Trækker sydpå i oktober og vender tilbage i begyndelsen af april. Beboede oprindelig stenede steder, men slår sig nu ned i nærheden af menneskeboliger.

Bygger rede under tage, bag nedløbsrør, ved gesimser o.lign. Hunnen lægger 5-6 hvide æg og ruger 14 dage. Ungerne forlader reden, før de kan flyve, og holder sig skjult.

Lever især af insekter.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.