Logo

Biæder - Merops apiaster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Skrigefugle - Coraciiformes

Familie: Biædere - Meropidae

Udbredt i Sydeuropa. Asien til Indien. og Nordvestafrika: i Mellemeuropa især i Slovakiet, Mähren og Ungarn, men i de senere år også i Holland, Danmark og Sverige. Trækfugl; overvintrer i Afrika syd for Sahara. Opholder sig ved sand- eller lerskråninger, i hvilke den graver redehuller.

Lever i småkolonier. Udhuler redegangen med næbbet; arbejdet varer ca. 3 uger. Lægger 5-6 hvide æg; begge forældre ruger på skift 22 dage.

Lever af årevingede, især bier og hvepse.

.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stillits - Carduelis carduelisI hele Europa, Lille- og Centralasien samt Nordafrika; også i Danmark
• bidderske organEt organ, der findes hos tudser af familien Bufonidae, anbragt imellem fedtlegemet og...
• Tornskade stor - Lanius excubitorVidt udbredt i Europa, Asien, Nordamerika og Nordafrika
• bipolar udbredelseUdbredelsesmønsteret hos en bestemt marin slægt eller art, der forekommer på både den...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!