Logo

asitier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

FAMILIE: Philepittidae. ORDEN: Passeres. KLASSE: Aves.

To arter af en familie, der i lang tid har levet isoleret på Madagaskar. Familien omfatter også to arter af seglnæbs-asitierne, Neodrepanis, der blev klassificeret som solfugle (Nectariniidae), indtil anatomiske studier forbandt dem med asitierne.

Asitier er trinde, ret langbenede fugle, 13-15 cm lange, der lever i træer. Det er meget lidt, man ved om Schlegels asiti, Philepitta schlegeli, der lever i de fugtige skove på vestsiden af Madagaskar, og kun en smule mere vides om fløjlsasitien, P. castanea, der erstatter den i Østmadagaskars skove. Fløjlsasitihannen er sort med gule fjerkanter, når den lige har skiftet fjer. Hannen hos Schlegels asiti er hovedsagelig gul med en sort krone. Hannerne hos begge arter har en stor, grønlig kød lap, der er anbragt over øjet hos førstnævnte art og omgiver det hos sidstnævnte art. Hunnerne og ungerne af begge arter er mattere i farven og hovedsagelig grønlige. Fløjlsasitien bygger en ophængt, pæreformet rede af mos og fibre, hvori den lægger tre hvide æg. Begge arter lever for det meste af små frugter og er stille, enlige fugle, som lejlighedsvis slår sig sammen med flokke af andre arter.

Artikel billede

- Asitier (Philepittidae)

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.015 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her