Logo

Actinia equina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

FAMILIE: Actiniidae. ORDEN: Actiniaria. KLASSE: Anthozoa. RÆKKE: Cnidaria.

En art af en almindelig søanemoneslægt. Arterne i denne slægt er alle meget ens, og Actinia equina er vidt udbredt fra det nordlige Norge, langs Europas kyster, ned langs Afrikas vestkyst til lige nord for ækvator. Den findes dog ikke i Danmark. Det er et af de mest almindelige dyr på klippekysten og ses almindeligvis ved ebbe som en søanemonen Actinia equina med nylig knopskudte små anemoner.

sammen trukken, rødbrun masse af stivnet gele, der er ca. 3 cm høj. Denne anemone findes på alle niveauer langs kysten, ofte i situationer hvor den udsættes for luften i lange perioder under ebbe. Den er i stand til at modstå en betydelig grad af udtørring, hvilket er usædvanligt for et havdyr, som mangler enhver særlig tilpasningsevne. Dens levested varierer meget, og den kan tåle forholdene i flodmundinger, hvor saltholdigheden kan være nedsat. Actinia equina er i udfoldet stand en relativt kort anemone med en glat, blød krop. De talrige tentakler er ordnet i fem cirkler, og på stilken neden for tentaklerne er der en ring bestående af 24 tydelige, blå pletter. Disse pletter er karakteristiske og gør det muligt at foretage en korrekt identifikation på land. Hele dyrets farve varierer fra højrødt over brunt til grønt, og der forekommer meget blege eksemplarer, der kan være gule. En varietet, der kaldes »jordbær«-varieteten, er højrød med grønne pletter. Arterne føder levende unger, og har sjældent ukønnet formering. Sperma sendes ud i vandet, trænger ind i en anden anemone og befrugter æggene.

…..

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her