Logo

Vizsla

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vizsla

 

Jagthunde stående. Vizsla er ofte mere kontaktsøgende end mange af de øvrige stående jagthunde

 

HØJDE: Hanner 58-64 cm. Tæver 54-60 cm.

VÆGT: 22-30 kg.

FARVER: Ensfarvet i forskellige nuancer af rødligt gylden.

HJEMLAND: Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN: Riividsziiru Magyar Vizsla/Drotsziiru Maguar Vizsla.

 

MENTALITET: Det er en livlig og energisk jagthund. Den er generelt mere kontaktsøgende end de fleste af de andre stående jagthunde og meget tilpasningsdygtig. Derfor kan den fungere fint som familiehund hos mennesker, der forstår, at det er en jagthund, som de deler hverdagen med. Den kan omgås alle uden problemer voksne, børn og andre hunde .

 

BEHOV: Den har et stort behov for at bevæge sig frit og for at bruge sin næse. Tidlig socialisering, megen motion, mange positive oplevelser og masser af menneskelig kontakt giver den et godt liv.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en alsidig jagthund, som også kan finde fornøjelse ved andre former for hundesport som sporsøg, lydighed og agility. En fremragende evne til at holde kontakt under jagten er en af racens grundlæggende egenskaber. Den er meget glad for vand.

 

PELS OG PLEJE: Racen forekommer i to hårlagsvarianter. Den korthårede vizsla har en tæt, lidt grov pels uden underuld. Den beskytter ikke meget mod fugt og kulde, og hunden befinder sig bedst i varmt og tørt vejr. Den ruhårede pels med vandafvisende underuld gør hunden noget mere robust. Begge pelstyper skal børstes jævnligt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er tæt knyttet til sin ejer, glad for at lære og meget samarbejdsvillig, så opdragelsen forløber som regel let. Træn lystbetonet og meget venligt, kvikt og varieret. Hunden tåler ingen hård behandling. Lad apportering være en del af dens hverdag.

 

OPRINDELSE: Forfædrene til de ungarske stående jagthunde kom til landet allerede i folkevandringstiden med nomader østfra. Den særlige farve skyldes formodentlig påvirkning fra gyldengule tyrkiske jagthunde. De oprindelige drivende jagthunde blev i 1700-tallet tilpasset nye jagtmetoder ved indkrydsning af pointer og andre korthårede hønsehunde. Racen er nu almindelig i mange lande. Den sjældnere ruhårede vizsla opstod i 1930'erne ved at krydse den korthårede med tyske ruhårede hønsehunde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her