Logo

Vand og katte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vand og katte

Det våde element er ikke kattens. Vand er godt, men kun til indvortes brug. En drikkeskål med friskt vand bør altid være indenfor kattens rækkevidde.

 

Det er almindelig kendt, at katten ikke føler sig tiltrukket af det våde element. Når lejlighed gives, viser den sig dog at være en god svømmer, men den bliver hurtigt træt. Desuden er den ret dårligt beskyttet mod vand. Den har intet beskyttende fedtlag, og dens pels, som isolerer den mod kulden, når den er på landjorden, mister helt sin varmeisolationsevne, når den bliver våd; den falder sammen og katten har meget svært ved at blive tør. Det er derfor meget forståeligt, at den ikke bryder sig særlig om at pjaske i vand.

 

Man har dog hørt om katte som fiskere, der henter fisken op ved at dykke som oddere, og den tyrkiske kat er kendt for sin lyst til at svømme.

 

Mange mennesker tror, at man under ingen omstændigheder må bade en kat, men en kat kan udmærket vaskes, hvis den er meget snavset.

 

Er katten i stand til at forudse, om det bliver regn? Folketroen siger, at den kat, som slikker sin pote og sætter den bag øret bebuder regn, men vi går ikke så vidt som til at garantere for rigtigheden af dette.

Der er i hvert fald et område, hvor der ikke hersker tvivl om kattens smag for vand: det er som drikkevand. Der må altid inden for dens rækkevidde findes rent og frisk vand.

 

Se badning.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her