Logo

Tibetansk terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tibetansk terrier

 

 Selskabshunde. Den tibetanske terrier er større og væsentlig mere robust end mange andre racer i denne gruppe

 

HØJDE: Hanner 35-41 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT: 8-14 kg.

FARVER: Alle farver er tilladt undtagen lever- eller chokoladebrun.

HJEMLAND: Tibet og Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Tibetan Terrier/Dhokyi Apso.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er ikke en terrier. Den har en fortid som vagt- og hyrdehund hos nomader under særdeles barske forhold, og jagtinstinktet er behersket. Den er adræt og kan springe meget højt. Den tager selvstændige initiativer, men holder generelt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Den meget lange og rigelige pels er fin i strukturen, glat eller let bølget. Underulden isolerer godt mod både fugt, varme og kulde. Pelsen kræver flittig brug af børste og kam, så det er en stor fordel, hvis soigneringen tidligt bliver indøvet som en del af hvalpens hverdag.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er opmærksom og samarbejdsvillig. Den lærer hurtigt, husker godt og har en fin situationsfornemmelse. Men den er også selvstændig og skalopdrages venligt og konsekvent. Begynd tidligt og træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser.

 

OPRINDELSE: Racen stammer fra Tibet, hvor den kan følges mere end to tusind år tilbage. Tibet er et barsk og ufremkommeligt land omkranset af verdens højeste bjerge. Vinteren er lang og kold, og lyset er skarpt på grund af højden. Hundene har gennem århundreder tilpasset sig de ekstreme forhold. De har pels ned foran øjnene som beskyttelse mod sollyset og mod sne og støv. De har store fødder, så de står godt fast på ujævne klipper og ikke synker ned i dyb sne. Racen blev først kendt i Europa i 1922.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.456 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her