Logo

Nøddekrige - Nucifraga caryocatactes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddekrige - Nucifraga caryocatactes

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Kragefugle - Corvidae


Vidt udbredt fra Skandinavien østpå til Østasien. I Mellemeuropa og i Alperne lever den i nåleskove, nordpå overvejende i bjergegne. Mangler i Vesteuropa.


Bliver over 30 cm lang. Bygger ofte rede allerede i slutningen af februar i høje nåletræer.

I slutningen af marts lægger hunnen 3-4 lysegrønne, brunt og gråt plettede æg; hun ruger på dem i 16 dage og fodres i rugetiden af hannen. Ungerne bliver 21-25 dage i reden; de holder sammen med forældrene, når de forlader reden.


Lever af insekter, sjældent også af fugleunger, af frø, agern, nødder osv.


Nøddekrige - Nucifraga caryocatactes


.............................................................................................................

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.