Logo

Gos d'atura catala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gos datura catala

 

Hyrdehunde: Hyrdehunden fra Nordspanien er en underholdende selskabshund for aktive mennesker

 

HØJDE: Hanner 47-55 cm. Tæver 43-53 cm.

VÆGT: 17-19 kg.

FARVER: Fawn, brun i mere eller mindre rødlige nuancer, grå, sort og hvid.

HJEMLAND: Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Gos d'Atura Catala.

 

MENTALITET: Den er aktiv, legelysten og altid opmærksom. Der er ingen risiko for at komme til at kede sig i selskab med hyrdehunden fra Catalonien. Det er en utrættelig ledsager, hvis man kan lide at vandre, løbe eller cykle og en herlig legekammerat for børn. Den er meget vagtsom og kan virke noget skeptisk over for fremmede.

 

BEHOV: En livlig og motionsglad hund, som har behov for tæt kontakt til sin familie, og dermed er den velegnet som selskabshund for aktive mennesker. Meget glad for at opholde sig udendørs.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En energisk hund, der sætter stor pris på at blive beskæftiget. Den har mange af de oprindelige hyrdehundeegenskaber i behold, og den er således altid opmærksom på, hvad der foregår i omgivelserne. Den er lydhør, men tager også selvstændige initiativer.

 

PELS OG PLEJE: Den stride pels er nem at holde i hverdagen ved hjælp af karte og børste. Den fælder i to tempi, først på forparten og derefter på bagparten. Pelsen er lokket og glat eller let bølget. Racen findes også i en meget sjælden korthåret variant (perro de pastor eller catalan de pelo corto).

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen kræver tidlig socialisering til fremmede. Hurtig opfattelsesevne, lærenem og samarbejdsvillig, så indlæringen volder sjældent problemer. Træn varieret og tempofyldt i korte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig ved for mange gentagelser.

 

OPRINDELSE: Racen stammer fra den nordspanske provins Catalonien, som strækker sig fra kysten ved Barcelona til Pyrenæerne. Her har dens nøjsomme forfædre vogtet får i århundreder under barske vilkår, hvilket har gjort hundene ufølsomme over for varme og kulde og al slags vejr. Racens standard blev skrevet i 1929 på basis af to individers udseende, så i lokalområdet kan man stadig finde forskellige typer. Sandsynligvis i nær familie med de franske hyrdehunderacer fra den anden side af Pyrenæerne.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her