Logo

Engelsk toy terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Engelsk toy terrier

Terriere. Engelsk toy terrier er en livlig og underholdende miniatureudgave af manchester terrier

 

HØJDE: 25-30 cm for begge køn.

VÆGT: 2,7-3,6 kg.

FARVER: Sort med skarpt afgrænsede rustrøde aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: English Toy Terrier (Black and Tan).

 

MENTALITET: Miniatureudgaven af manchester terrier (se denne) er livlig, loyal og oftest meget glad for børn. Den oprindelige rottedræber er kvik, årvågen og lynhurtig. I familien er den kærlig og selvbevidst, venlig og imødekommende over for alle. En lille, meget charmerende selskabshund, som er relativt nem og kun fylder lidt.

 

BEHOV: Selv en så lille hund har brug for at bevæge sig, og den elsker at løbe frit. Passende daglig motion nedsætter også risikoen for overvægt, som måske er den største trussel mod racen.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Man skal ikke lade sig narre af den elegante og spædlemmede fremtoning. Den har alle de typiske terrieregenskaber: Den er selvstændig, aktiv og bestemt ikke tilfreds med blot at sidde på armen. Den forventer at være med, hvor der foregår noget.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er meget kort, men tæt og glansfuld. Den kræver kun ubetydelig pleje, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind frisker op på farverne og fjerner støv og løse hår. Vær opmærksom på begyndende tandsten og på kløerne, som små lette hunde ofte ikke slider tilstrækkeligt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er samarbejdsvillig og har let ved at lære. Man er naturligvis nødt til at tage hensyn til dens ringe størrelse, men med god kontakt og masser af ros kan den lære mange underholdende hundekunster, som den også selv har stor glæde af.

 

OPRINDELSE: De små dværghunde kom med i lommen, når ejerne gik på pub. Så var der basis for et rask væddemål om, hvis hund der kunne dræbe flest rotter på kortest tid. I slutningen af 1800-tallet gik der desværre mode i racen, som oprindelig var skabt gennem udvælgelse af særlig små manchester terriere. Man gjorde dem stadig mindre, og til sidst var de så små, at de ikke var i stand til at forplante sig. Heldigvis fik man reddet toy terrieren på målstregen, og siden 1950 er det igen gået fremad.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.661 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her