Logo

- Siameser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Siameser

En brunmasket viser de perfekt proportionerede linjer hos siameseren med en lang hals, lange ben og en lang krop gennemført helt til halespidsen.

 

Den brunmaskede siamesers karakteristiske maske, mørke poter og hale blev beskrevet i et manuskript med katte digte fra det 15. århundrede, der blev fundet i Siam (det moderne Thailand). Det antyder, at denne kat allerede var stærkt etableret i den nationale bevidsthed. Den brunmaskede siameser blev Siams kongelige kat. Den kunne kun fås på det kongelige palads i Bangkok som et særligt gunstbevis af kongen. Når medlemmer af den kongelige familie døde, mente man, at kattene hjalp dem med deres sjælevandring. En kat blev placeret i graven sammen med den afdøde. Tegn på, at den var sluppet ud gennem huller i gravkammeret, bekræftede, at sjælen var rejst videre til livet efter døden.

 

Det første siameserpar til opdræt nåede England i 1884. Standarder på det tidspunkt for det, der kaldes den traditionelle siameser, krævede en tættere kropsbygning og et rundere hoved end det blev tilfældet senere. Deres ører var forholdsvis små og deres pels var tæt og plysset som muldvarpens pels. Kattene havde også en udtalt skelen og et knæk for enden af halen, der var typisk for den genetiske arv hos katte i hele Sydøstasien. Disse træk betragtes som fejl hos den moderne race. Den traditionelle siameser er stadig populær hos mennesker, der søger mindre ekstreme typer, end nutidens udstillings dommere værdsætter.

 

KENDETEGN

Pels: meget kort, fin, glansfuld og tætliggende

Øjne: mandelformede, skæve; årvågent, intelligent udtryk; klart strålende blå 

Andre træk: høj stemme, store ører, stor personlighed

Soignering: let; skal gøres regelmæssigt

Temperament: intelligent, livlig, legesyg, loyal, kærlig, men kan være reserveret

 

SIAMESER- FARVEGRUPPER

— England: Brun, blå, chokolade, lilla, rød, creme, cinnamon, flødefarvet, karamel og abrikos (de fire sidste ikke anerkendt i FIFe) med deres tabby- og tortiekombinationer.

 

— USA: kun brun, blå, chokolade og lilla er anerkendt. Alle andre farvekombinationer findes, men grupperes under kategorien "colourpointed korthårs".

 

— I visse forbund og foreninger verden over anerkendes desuden siamesere med silverbaserede punkter som eksempelvis brunsmokemasket.

 

TABBY MED HVIDT ORIENTALERE

Endnu en gruppe, der er forbundet med siameseren, er tabby med hvidt orientalere. De er i bund og grund hvide siamesere med tydelige farvede eller tortie pletter. Sådanne kombinationer af bicolour og tortie med hvidt fandtes tidligere kun blandt persere og britisk korthår.

 

Siamesere blev parret med tabby med hvidt cornish rexkatte. Konstant tilbagekrydsning med siamesere og passende orientalere fjernede til sidst antydninger af cornish rextypen og øgede mængden af hvidt, så den påkrævede mængde blev opnået.

De anerkendes ikke af FlFe.

 

Se de forskellige siamesere:

Siameser Brunmasket


Siameser Chokolademasket


Siameser Blåmasket


Siameser Lillamasket


Siameser Rødmasket


Siameser Crememasket


Siameser Rødtabbymasket


Siameser Tortiemasket

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.853 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her