Logo

Østrigsk pinscher

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Østrigsk pinscher

 

Vagt- og gårdhunde: Racen er en vogtende gårdhund, som også kan tilpasse sig livet som familiehund

 

HØJDE: 35-50 cm for begge køn.

VÆGT: 12-18 kg.

FARVER: Gullig til rødbrun i forskellige nuancer, brun eller sort, alle med hvide aftegninger.

HJEMLAND: Østrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Österreichischer Kurshaariger Pinscher.

 

MENTALITET: En opmærksom og lidt temperamentsfuld hund, som knytter sig meget stærkt til sine mennesker, men som til gengæld kan være temmelig reserveret over for fremmede. Racen har ofte lidt svært ved at enes med andre hunde. Den tilpasser sig fint livet i en aktiv familie, og den er velegnet til flere former for hundesport.

 

BEHOV: Tidlig og vedholdende socialisering er vigtig for at undgå, at hunden virker fjendtlig over for alt fremmed. Den behøver desuden motion og alsidig beskæftigelse samt en ejer med nogen erfaring.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den vogter sit område og alt, hvad der er den betroet, og den har derfor ingen tilbøjelighed til at strejfe om. Den følger gerne ejerens anvisninger, blot denne tidligt har forstået at få hundens tillid og respekt, ellers vil den udfordre lederskabet.

 

PELS OG PLEJE: Den korte til mellemlange pels med tæt underuld er nem at holde og beskytter godt i al slags vejr. Den fælder noget og bør jævnligt børstes grundigt igennem for at fjerne løse hår. Da racen ikke er gennemavlet, kan der forekomme betydelige variationer af pelsen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Denne upolerede naturhund er intelligent, samarbejdsvillig og glad for at lære nye ting, blot ejeren er opmærksom på og respekterer hundens eventuelle negative reaktioner, for eksempel når artsfæller kommer for tæt på. Træn roligt og venligt.

 

OPRINDELSE: Den robuste, fordringsløse gårdhund har eksisteret i Østrig i århundreder. Den har deltaget~ alt forefaldende arbejde på ejendommen holdt vagt om natten, passet fritgående dyr, taget rotter og mus, trukket mælkekærrer etc. Den har aldrig gjort meget væsen af sig, men har levet upåagtet og klaret sig igennem selv svære krigstider. Racen blev anerkendt i 1928, men er stadig sjælden. I de fleste lande uden for Østrig er den ukendt, men enkelte steder for eksempel i Danmark er den blevet værdsat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.670 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her