Logo

Irsk ulvehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Irsk ulvehund 

Mynder. Det kræver god plads både ude og inde at dele hverdagen med verdens største hunderace

 

HØJDE: Hanner mindst 79 cm. Tæver mindst 71 cm.

VÆGT: Hanner mindst 54,5 kg. Tæver mindst 40,5 kg.

FARVER: Grå, brindlet, rød, sort, hvid eller fawn.

HJEMLAND: Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Irish Wolfhound.

 

MENTALITET: Verdens største hunderace er generelt lige så rar, rolig og tålmodig, som den er stor. Hengiven over for familien og meget overbærende med familiens børn. Over for fremmede mennesker og andre hunde kan den være lidt reserveret uden dog at være afvisende. Har man godt med plads både ude og inde, er den en behagelig selskabshund.

 

BEHOV: Den har brug for passende daglig motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og tæt social kontakt. Undgå at overbelaste hunden fysisk, før knogler og muskler er helt færdigudviklede.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Inden for kortere afstand er den lydhør og holder god kontakt. På længere afstand kniber det mere med hørelsen, da racen stadig har nogen jagtlyst i behold. Pas på, at for eksempel leg med små eller spinkle hunde ikke udvikler sig til ukontrolleret jagt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den er grov og hård og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning. Til gengæld kræver fodringen og motioneringen af hvalpen og den unge hund stor omhu, for at den hurtige vækst ikke skal føre til varige knogle- og ledskader.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er lærenem og opfatter hurtigt, men bryder sig ikke om for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent. Skift ofte træningsmiljø og belønning. Undgå at lade hunden springe, og vær opmærksom på, at den siddende stilling passer dårligt til hundens bygning.

 

OPRINDELSE: Kelterne i Irland brugte store mynder til jagt på ulve, længe før romerne kom til øen. Fra middelalderen op til 1600-tallet var de irske kæmper værdsatte gaver til kongehusene i hele Europa. I 1400-tallet havde hvert grevskab i Irland pligt til at holde 24 ulvehunde for at beskytte bøndernes husdyr mod ulvenes hærgen. Da ulven gradvis forsvandt, faldt antallet af de store hunde til næsten ingen, men racen blev genskabt ved indkrydsning af skotsk hjortehund og grand danois.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her